METHODIEKEN

Trust your unconscious. It knows more than you do....
- Milton H. Erickson

Tijdens de sessies kunnen er verschillende methodieken worden ingezet.

Mijn aanpak is integratief en holistisch want ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam en geest, ouder en kind. Het hoort bij elkaar en het vormt één geheel.  In mijn werk betekent dit dat ik bij hulp- en opvoedvragen altijd kijk naar wie jij bent als mens.

Coaching blokken

Methodieken

Met hypnotherapie zorg je ervoor dat alle puzzelstukjes weer in elkaar passen. Onbewuste, diepgewortelde belemmeringen en overtuigingen worden opgelost in een diepe staat van ontspanning.

Bij EFT, Emotional Freedom Technique beklop je de uiteinden van de energiemeridianen en focus je je op op een negatieve ervaring of gedachte waardoor je het negatieve gevoel elimineert. 

De Reversie Methode gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop jouw kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat je kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt.

Het doel van Integratieve (Kinder)Coaching is GROEI. Integratieve coaching is procesgericht en zie ik jouw kind in al zijn facetten, kortom het “hele” kind; het denken, het gedrag, de gevoelens, de emoties, het fysieke en de spirituele beleving.

HYPNOTHERAPIE

Rust in hoofd en lichaam

Voor sommige mensen klinkt ‘hypnose’ spooky of als iets paranormaals, en misschien heb jij ook associaties met showhypnose waarbij mensen gekke dingen doen. Hypotherapie is alleen heel iets anders. Het is een vorm van therapie voor kinderen en volwassenen, waarin je wordt geholpen om in die staat, dé veranderingen te maken die je graag wilt maken.

Hypnose werkt bij heel veel ‘problemen’, misschien wil je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of vaker nee zeggen, of onderzoeken waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt met jezelf en/of je kind. Hypnose werkt ook heel goed bij ongewenst gedrag, zoals uitstelgedrag, je wilt wel alleen lukt het niet! Die interne saboteur, die kennen de meeste van ons wel…

In grote lijnen wordt je gedrag, gedachten en emoties gevormd door de lessen en overtuigingen die je tijdens je kindertijd hebt meegekregen. In de eerste zeven jaar van je leven wordt als het ware je “softwareprogramma” gecreëerd door invloeden van je ouders en omgeving. Je kinderbrein absorbeert een overvloed aan informatie om de wereld om je heen te begrijpen, zonder kritisch te filteren wat wel en niet relevant is. Deze gegevens worden opgeslagen op “je harde schijf” in je brein, waar je de rest van je leven uit blijft putten. Na je zevende levensjaar ontwikkelt je brein een meer kritische benadering en begin je bewuster na te denken.

Je kritische brein blijft steeds teruggrijpen naar de informatie die je in je kindertijd hebt opgeslagen. Dit is handig voor veel aspecten van het leven, maar kan onhandig zijn als het gaat om negatieve patronen en overtuigingen die zich hebben gevormd die je wilt doorbreken.

Hoe gaat dat dan, hypnose?

Je zit gewoon in een stoel, met je ogen dicht en luistert naar mijn stem. Je kan uiteraard gewoon praten en reageren op de vragen die ik stel.

In een diepe staat van ontspanning (hypnose) maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste en dit zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf komt. Hierdoor kun je duurzame veranderingen ondergaan en boek je sneller resultaat dan wanneer je alleen op bewust niveau bezig bent.

In deze ontspannen staat kunnen we belemmerende patronen transformeren. Zodat je vrij en onbelast verder kunt. Het blijft magisch om te zien wat er na één sessie al veranderd is!

En goed om te weten: in hypnose doe je of zeg je nooit dingen die je niet wilt, je bent er gewoon nog zelf bij. Nog los van de vorm die ik bij je inzet, is een sessie op zich al heerlijk ontspannend. Hypnose sessies kunnen zowel bij mij in de praktijk in Assendelft als online op jouw eigen fijne plek.

Tapping

EFT: Emotional Freedom Technique

EFT (Emotional Freedom Technique) is een zeer effectieve methode om stress in je lichaam op te ruimen. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energie psychologie.

Als er iets (heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam en vaak blijft er nog een restje spanning achter waar vanuit je dan, terwijl je dat niet wilt, gaat reageren. Die restspanning neem je ongewenst mee in nieuwe situaties.

Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren.

Waar voor ?
Onverwerkte Emoties (trauma’s, pijnlijke herinneringen )
Angsten  (faalangst, angst voor spinnen, spreekangst e.d. )

EFT en kinderen
Bij kinderen, die op school niet volledig presteren, en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen, zijn de resultaten ook geweldig! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden.

Naast dat EFT ingezet kan worden als (trauma) verwerking, is het ook een prachtige tool waarmee je in het dagelijkse leven stress en ongewenste gevoelens kunt loslaten.

Reversie Methode

coaching-leaves
De Reversie Methode is bedoeld voor ouders die hun kinderen optimaal willen begeleiden en beter willen begrijpen.
Wanneer je kind het moeilijk heeft, raakt dat een stuk in ons. De reversie methode laat zien dat het niet ons kind is dat ons zo raakt maar dat het de pijn is van het kind in ons zelf. Als je als ouder in staat bent om de spiegel te vertalen naar jezelf, kan heling plaatsvinden.
Ik werk vanuit een protocol met kinesiologie (spiertesten). Het protocol is zo opgesteld dat ik een beeld krijg van bij wie de problematiek ligt. Heeft je kind een blokkade, is de omgeving beperkend voor je kind om zijn/haar weg te bewandelen of is de problematiek ontstaan door het gemis aan een kernverlangen of door een blokkade vanuit de natuurlijke ontwikkeling van je kind.
Vanuit de Reversie Methode is het duidelijk dat de problemen soms wel bij het kind lijken te liggen maar dat dat lang niet altijd zo is. Wanneer we niets aan de omgeving van het kind veranderen heeft het kind nog steeds geen ruimte om te groeien en zal het spanningen op bouwen die er uit komen door middel van gedrag of een fysieke kwaal. Samen onderzoeken we waar de kern van het probleem ligt.