Voor wie?

Ouder-kind traject

Ondanks al je inspanningen, ben je niet de begripvolle en geduldige ouder die je wilt zijn. Vertoont je kind gedrag dat je niet begrijpt of kan plaatsen en tegelijkertijd raakt het je diep. Het gedrag van je kind maakt iets in je los en je voelt je mogelijk geïrriteerd… verdrietig… machteloos… en je weet dat de manier waarop je reageert niet altijd even helpend is.

Net zoals de meeste ouders, koesterde jij waarschijnlijk een beeld van het ouderschap waarin jouw kind gelukkig zou zijn en blij en zorgeloos zou kunnen opgroeien.

De realiteit is vaak net even anders. Opgroeien met kinderen levert uitdagingen op en als ouder geeft dat je soms een gevoel van onmacht. Het zijn die momenten waarop je eigen frustraties of oude ervaringen in de weg lijken te zitten van jouw verlangen om de ouder te zijn die je voor ogen hebt.

Het kan soms voelen alsof je voortdurend in een innerlijke strijd verkeert. Je wilt het anders doen en toch zit je in die vicieuze cirkel met een gevoel van teleurstelling wanneer het (weer) niet lukt.

JE KIND TRIGGERT JOUW ONVERWERKTE KINDSDELEN DOOR;
Onlosmakelijk met elkaar verbonden

Het spiegelde kind

Spiegel reflectie
Wanneer een kind probleemgedrag vertoont, zie ik regelmatig dat er alleen aan het kind wordt “gesleuteld”. Het gedrag van het kind wordt als probleem gezien en dat moet worden opgelost.

Wat als je niet probeert het gedrag van je kind te veranderen, maar eerst je eigen reactie op dat gedrag onder de loep neemt? Wat maakt dat jij zo geraakt wordt door het gedrag van je kind?

Veelal gaat het om een kindstuk dat door de ouder nog opgelost moet worden, het kind houdt de ouders als het ware een spiegel voor. “Kijk maar, dit zijn jullie.”

Spiegelen gebeurt onbewust. Het gaat automatisch. Zeker in een ouder-kind-relatie is het logisch dat kinderen dus gedrag van ouders overnemen.
  • Merk je dat het gedrag van jouw kind, je triggert waardoor je emoties de overhand krijgen en je anders reageert dan je zou willen?
  • Heb je over de zwangerschap en/of bevalling schuldgevoelens gecreëerd over je emoties en/of gedachten die mogelijk de hechting tussen jou en jouw kind verstoren.
  • Ben jij bereid een deep dive te maken in jezelf en jouw aandeel in het probleem er “met wortel en al uit te trekken” zodat jij jouw “gedoe” zoals onzekerheid en angsten niet kan doorgeven aan jouw kind(eren)?
  • Zodra je kind voelt dat jouw gedrag klopt met wat je kind bij jou voelt dan ben je voor je kind weer in balans.
  • Er ontstaat ruimte en vrijheid en (een groot deel van) de problematiek van je kind verdwijnt.
Jongen met moeder

Liefdevolle band

Dit begeleidingstraject ondersteunt je bij het herstellen van je innerlijke verbinding. Je kan weer liefdevol naar jezelf kijkt, je laat jouw trauma’s, overtuigingen en ingesleten patronen los. Geef jezelf de zorg en aandacht die je jouw eigen kind wilt geven, en zie hoe jouw kind moeiteloos met jou meegroeit. Het moederschap hoeft geen zware last te zijn, het mag een fijne en vreugdevolle reis zijn.
  • Reageren vanuit rust en liefde
  • Liefdevol naar jezelf
  • Vrij van belemmeringen en trauma's